Estudia i/o treballa a l’estranger: Programa Erasmus +

Vols estudiar i/o fer pràctiques a l’estranger? Ets professor/a i t’agradaria fer un període de docència en un país europeu? Estaries interessat/da en fer un voluntariat fora d’Espanya? El programa Erasmus+ és la solució. Informa’t sobre qui pot participar, el nivell d’anglès que demanen i l’ajuda econòmica que ofereixen.

Estudiants d'Erasmus + parlant.

Programa Erasmus +

El programa no només dona l’oportunitat d’estudiar a l’estranger sinó que també ofereix la possibilitat de creixement professional, de realitzar voluntariat i intercanvis entre països de la Unió Europea

Qui pot participar? Què ofereix el programa?

1. Estudiants (estudiants de grau, màster o doctorat)
Pels estudiants ofereix:

 1. Ajudes econòmiques durant els períodes d’estudi a l’estranger
 2. Pràctiques en l’estranger
 3. Màsters amb possibilitat d’una beca completa
 4. Préstecs per màsters Erasmus +

El programa ofereix la possibilitat de combinar els estudis a l’estranger amb el període de pràctiques. 

2. Personal docent i no docent: educació preescolar, primària i secundària, educació per adults, educació superior i formació professional.  
Per personal docent i no docent ofereix:

 1. Període de docència en centre d’educació o formació professional (màxim 2 mesos). 
 2. Ajudes econòmiques per les despeses de desplaçament i l’estada a l’estranger

3. Joves entre 13 i 30 anys 
Pels joves ofereix: 

 1. Voluntariat dins o fora d’Europa (joves d’entre 18 i 30 anys)
 2. Intercanvi de joves a l’estranger (joves d’entre 13 i 30 anys)

La Unió Europea contribueix amb les despeses del viatge i l’estada.

Quin nivell d’anglès es necessita per fer Erasmus? 

Se’t demanarà un certificat per demostrar el coneixement de l’idioma, ja sigui del que s’utilitzarà en les assignatures o del país.
En alguns destins et demanen el B1 Pet, en altres el B2 First o fins i tot, el C1 Advanced Certificate de Cambridge. En general, pels estudiants de grau solen demanar B2 First, mentre que pels estudiants de màster i doctorat demanen com a mínim un C1 Advanced, o l’equivalent a un nivell Advanced a l’IELST o TOEFL.

En la nostra acadèmia d’anglès theNest Girona impartim cursos de preparació d’exàmens oficials (Cambridge, TOEFL, IELTS o TOIEC), tant de modalitat intensiva de 12 setmanes, com de modalitat semestral/anual, per tal d’aconseguir certificar el nivell a temps per participar en el programa Erasmus +.

Per què un nivell B2 d’anglès?

Perquè el B2 First demostra que posseeixes les destreses lingüístiques necessàries per viure i treballar en un país de parla anglesa, així com per a estudiar cursos impartits en anglès. És a dir, podries seguir les classes amb normalitat i aconseguir comunicar-te i relacionar-te fàcilment amb els teus nous companys i professors.

Quina ajuda econòmica proporciona la Beca Erasmus +?
Estudiant d'Erasmus + a l'aeroport mirant com marxa un avió.

La beca Erasmus + contribueix a les teves despeses de viatge i estada, encara que aquesta pot variar depenent de les diferències del cost de vida entre els països, el nombre d’estudiants que la sol·licitin, la distància entre els països i la disponibilitat d’altres subvencions.

La Unió Europea ha dividit els països en 3 grups segons el cost de vida de cada país: 

 • Grup 1: Dinamarca, Finlàndia, Islàndia, Irlanda, Luxemburg, Suècia, Regne Unit, Liechtenstein, Noruega. Si el teu país de destí es troba entre aquests, rebries entre 270 i 520 € al mes.

 • Grup 2: Àustria, Bèlgica, Alemanya, França, Itàlia, Grècia, Espanya, Xipre, Països Baixos, Malta, Portugal. Si el teu país de destí es troba entre aquests, rebries entre 220 i 470 € al mes.

 • Grup 3: Bulgària, Croàcia, República Txeca, Estònia, Letònia, Lituània, Hongria, Polònia, Romania, Sèrbia, Eslovàquia, Eslovènia, Macedònia, Turquia. Si el teu país de destí es troba entre aquests, rebries entre 170 i 420 € al mes.

Si estiguessis interessat/da, l’Estació Espai Jove de Girona et pot proporcionar més informació sobre la mobilitat internacional del Programa Erasmus+, així com altres beques i ajudes econòmiques, a partir d’un assessorament personalitzat, tenint en compte els teus interessos i objectius. Per més informació sobre els nostres cursos d’anglès, contacta amb nosaltres.