Aprendre anglès escoltant música

Mai t’has preguntat per què recordem la lletra de les cançons fàcilment? Nosaltres t’ho expliquem! A més, et recomanem 2 apps per millorar el teu anglès a través de la música. 

Les cançons són emmagatzemades en la memòria de curt termini, però si les associem amb algun fet o emoció, hi ha la possibilitat que es passin a la memòria de llarg termini. Per això, escoltar cançons és una manera brillant per aprendre i millorar l’anglès, a més d’un mètode divertit, útil i gratuït!

Fórmula 2 en 1

Apren vocabulari en anglès i millora les teves habilitats auditives, mentre fas qualsevol altra cosa! Per exemple, mentre cuines, corres o treballes, pots escoltar música i, d’aquesta manera, aprendre noves paraules, millorar la pronunciació i la comprensió.

Si tinguessis més dificultats per aprendre la lletra, podries aconseguir-ho a partir del teu propi estil d’aprenentatge. És a dir, llegint la lletra de les cançons en veu alta, escrivint-les a mà o interpretant-les per aconseguir plasmar el seu significat en la teva memòria.

Aquesta fórmula no és totalment efectiva per aconseguir un nivell d’anglès natiu, però és una alternativa per millorar dia a dia en el teu temps lliure.

Així que, ja pots pensar en les teves cançons preferides! A continuació, et donem uns consells per aprendre anglès:

1. Crear una llista amb les teves cançons preferides
Com hem explicat anteriorment, les cançons associades amb un estat d’ànim, són més duradores en la nostra memòria. Spotify et dona la possibilitat de crear-les. Repeteix la llista tant com vulguis, i prova de captar paraules i expressions noves. 

2. Llista de nou vocabulari
Un cop les hagis trobat,  fes una llista de paraules o expressions juntament amb el seu el significat. Després escriu una frase d’exemple amb el vocabulari que has après.

3. Utilitzar els lyrics
Per tal d’aconseguir un aprenentatge complet, recomanem no només escoltar-les sinó, també llegir les lletres. D’aquesta manera aprens com s’escriuen les paraules noves i escoltes la seva pronunciació, al mateix temps.

A continuació, 2 apps que et poden ajudar: 

Lyrics training es tracta d’una app amb l’objectiu d’omplir els espais en blanc de la cançó escollida. L’app consta d’una versió gratuïta on només necessites registrar-te per començar a millorar el teu anglès! L’aplicació també dona l’oportunitat de millorar altres idiomes. 
Un cop seleccionada la cançó, escolliràs quin nivell vols (principiant, intermedi, avançat o expert) i la modalitat que t’agradaria; escriure (1) o seleccionar (2) les paraules correctes.

Modalitat 1: Escriure la paraula correcta
Modalitat 2: Seleccionar la paraula correcta

MusixMatch ofereix els lyrics de les cançons, la possibilitat de traduir instantàniament les lletres i poder identificar cançons que estan sonant. La diferència entre aquesta app i altres és la possibilitat de veure els lyrics en anglès i, al mateix temps, la seva traducció. 

A l’acadèmia theNest treballem amb gran èmfasi tant el speaking com el listening. En les nostres classes d’anglès la comunicació és essencial. 

Si estàs interessat/da en millorar el teu anglès, no t’ho pensis més i matricula’t a la nostra acadèmia d’anglès i reforç a Girona